Tel: 030 601 1334​
info@smit-installatie.nl

Bedrijfsinformatie

Installatiebedrijf Smit bv
C.G.M. (Conrad) Smit
Lagedijk 22
3998 KB Schalkwijk
Tel. : 030 601 1334

K.v.K: Utrecht 30012608
BTW: NL 8195.55.393.B01
IBAN: NL75 RABO 0357 5005 47

info@smit-installatie.nl
Facturen naar ons: factuur@smit-installatie.nl

Algemene voorwaarden

Werkzaamheden

Installatiebedrijf Smit mag zich met recht een ‘oude rot’ in het vak noemen. Al meer dan 100 jaar staat dit veelzijdige installatiebedrijf uit Schalkwijk bij nacht en ontij klaar om bedrijven en particulieren zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn.

Binnen ons allround bedrijf zijn alle takken van het installatiewerk in een zo breed mogelijk scala ondergebracht.
Onze monteurs zijn van alle markten thuis:

  • loodgieten,
  • elektriciteit,
  • gas,
  • water,
  • c.v.-installaties,
  • warmtepomp installaties,
  • rioolaanleg,
  • lood-,zink- en dakwerk,
  • telefoon / data installaties.

Dit zowel in bedrijf – en woning bouw, renovatie, nieuw en verbouw.
Het voordeel van een all-round installatiebedrijf is dat u als opdrachtgever maar met één onderaannemer te maken heeft.

100 jaar ervaring

Vier generaties Smit

Komende uit Vreeland vestigde Kees Smit zich in 1903 te Schalkwijk. Hij betrok toen de woning Jhr. Ramweg 32 (het linkerhuis van een blok van vier). In 1928 werd het voor hem gebouwde pand Jhr. Ramweg 23/hoek Wickenburgselaan betrokken.

De bedrijfsactiviteiten bestonden niet alleen uit koperslagers- en loodgieterwerk, maar ook uit het boren van waterbronnen en het onderhouden van handwaterpompen. Van hem is bekend dat hij in 1909 een warmwaterleiding ter verwarming van de N.H. kerk in Tull en ’t Waal (officieel bekend als bankenregister verwarming) aanlegde.

Zoon Ab Smit werkte al bij zijn vader toen hij in 1948 diens loodgietersbedrijf voortzette. Later werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met een winkel in huishoudelijke artikelen en -apparaten.

In 1977 ging het bedrijf over naar de volgende generatie, weer een Kees Smit. Deze voegde de tak centrale verwarming aan de zaak toe. Door de opkomst van winkelketens werd de winkel in 1991 echter gesloten.

Op 1 januari 2001 was Conrad Smit de vierde generatie die met de leiding van het bedrijf belast werd. In 2006 werd de huidige vestiging Lagedijk 22 te Schalkwijk in gebruik genomen.

De activiteiten van het bedrijf bestaan tegenwoordig hoofdzakelijk uit het aanleggen van complete installaties in nieuwe woningen en bedrijfspanden en het renoveren van installaties in bestaande woonhuizen en bedrijven.

Kortom: al meer dan 100 jaar is het Installatiebedrijf Smit een dynamisch en innovatief bedrijf voor Schalkwijk en omstreken.

Certificaten

“Techniek Nederland” is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel

De veiligheid van installaties in woningen is meer dan ooit onderwerp van gesprek. Staat ú er wel eens bij stil dat uw elektrotechnische installatie thuis een gevaar kan vormen, door alle apparatuur die er onderhand op is aangesloten? Dat de cv-ketel wellicht onder onveilige omstandigheden functioneert en zelfs zou kunnen ontploffen? Of dat stilstaand water in uw leidingen legionellabesmetting kan veroorzaken? Waarschijnlijk niet. En dat zijn nu typisch klussen waarbij het goed is om een vakman in de arm te nemen. Veiligheid is nog maar één aspect. Comfort is niet minder belangrijk. Een deskundig aangelegde installatie – of dat nu gas, water of elektriciteit is – maakt uw leven een stuk plezieriger. De Techniek Nederland installateur beheerst de fijne kneepjes om alles uit uw installatie te halen. Of om energie te besparen. Die vakman die u in huis haalt, kent de laatste technieken. Want op de terreinen waar de Techniek Nederland leden actief zijn, gebeurt nogal wat.

Hetzelfde geldt voor de technische detailhandel waar de ontwikkelingen op technisch gebied razendsnel gaan. De detaillisten die bij Techniek Nederland zijn aangesloten verkopen huishoudelijke apparatuur computers, telecommunicatieapparatuur en randapparatuur voor computers. Maar ook gespecialiseerde bedrijven in advies en verkoop van hoogwaardige beeld- en geluidsapparatuur, verlichtingszaken en reparatiebedrijven van audio-, video- en huishoudelijke apparatuur zijn lid van Techniek Nederland.
De aanschaf van dergelijke apparatuur of het nu een nieuwe wasmachine of een thuisbioscoop betreft – is en blijft voor u een behoorlijke investering. De detailhandelbedrijven van Techniek Nederland willen zich daarom onderscheiden door een professionele, vakkundige aanpak. Zij kunnen u bijpraten over de laatste technologische ontwikkelingen, waardoor u ervan verzekerd bent dat de investering in uw nieuwe apparaat of installatie er een voor de lange termijn is.

Aan alle leden van Techniek Nederland installateurs, detaillisten en reparateurs – stellen wij hoge eisen. Zo hanteren onze leden duidelijke leveringsvoorwaarden. Om hen te ondersteunen om u een goede service te bieden is in samenspraak met de Consumentenbond de Geschillenregeling Elektro en de Geschillencommissie Installerende bedrijven (www.degeschillencommissie.nl) in het leven geroepen. Belangrijk daarbij zijn de wettelijke regels bij consumentenkoop en de afstemming daarover met fabrikanten- en consumentenorganisaties.

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf houd in dat je bij installatiebedrijf Smit je stage’s voor je opleiding kunt vervullen.

Dit kan de oriënterende stage zijn maar ook de afstudeer stage. Als je stage loopt bij installatiebedrijf Smit loop je stage in een jong enthousiast bedrijf. De collegialiteit is groot. Je maakt tevens kennis met alle facetten van het installatiebedrijf: centrale verwarming, gas en water, elektra, lood en zinkwerk en dakbedekkingen.

Als je interesse hebt om stage te lopen bij Installatiebedrijf Smit of je wilt nog meer informatie dan kun je altijd het volgende telefoonnummer bellen: tel. 030 6011334. E-mailen kan natuurlijk ook en wel naar het volgende E-mail adres: Info@smit-installatie.nl

Smit Installatie B.V.
​Lagedijk 22​
​3998 KB Schalkwijk