Nuttige Informatie

Verwarming

Installatiebedrijf Smit biedt u erg veel mogelijkheden voor het verwarmen van u woning of bedrijfspand. Wij kunnen u voorzien in het plaatsen van standaard radiotoren, design radiatoren, vloerverwarming en luchtverwarming. Ook voor het plaatsen of vervangen van uw cv ketel bent u bij ons aan het juiste adres. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden dan alleen het verwarmen met een cv ketel, ook voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp of zonnecollectoren kunt u bij ons terecht. Voor ieder bedrijf of huishouden maken wij een advies op maat, bel of mail gerust.


Verhuur / Voorziening

Buiten het aanleggen van installaties om is installatiebedrijf Smit ook actief in de verhuur van tijdelijke elektra / water voorzieningen dit voor kleine en middel grote evenementen (tot ± 3000 personen) Hiervoor beschikken wij over een aanhangwagen vol met kabels en verdeelkasten. Tevens hebben wij een eigen aggregaat die ingezet kan worden voor stroomvoorziening tijdens feesten en partijen, deze kan ook gebruikt worden tijdens stroomuitval of bij het vervangen van een meterkast.


Elektra

Installatiebedrijf Smit installeert allerlei soorten elektrische installaties in uw woonhuis of bedrijfspand. Wij leveren complete elektrische installaties in nieuwbouw huizen, maar ook bij renovatie of verbouwingen kunnen we u helpen met de elektrische installatie. De werkzaamheden die wij hierbij uitvoeren kunnen variëren van het vervangen van een meterkast tot het plaatsen van een nieuwe buitenlamp. Tot onze werkzaamheden behoort ook het aanleggen van data of televisie aansluitingen door uw pand. Eveneens kunnen wij voor u een NEN keuring uitvoeren, deze keuring wordt veelal gevraagd door verzekeringsmaatschappijen. Bij een NEN keuring wordt de gehele elektrische installatie nagelopen en waar nodig kan deze aangepast worden.


Erkend Leerbedrijf

Erkend leerbedrijf houd in dat je bij installatiebedrijf Smit je stage’s voor je opleiding kunt vervullen.
Dit kan de oriënterende stage zijn maar ook de afstudeer stage. Als je stage loopt bij installatiebedrijf Smit loop je stage in een jong enthousiast bedrijf. De collegialiteit is groot. Je maakt tevens kennis met alle facetten van het installatiebedrijf: centrale verwarming, gas en water, elektra, lood en zinkwerk en dakbedekkingen.
Als je interesse hebt om stage te lopen bij Installatiebedrijf Smit of je wilt nog meer informatie dan kun je altijd het volgende telefoonnummer bellen: tel. 030 6011334. E-mailen kan natuurlijk ook en wel naar het volgende E-mail adres: Info@smit-installatie.nl


Service, Onderhoud en storingen

Installatiebedrijf Smit is niet alleen gespecialiseerd in het aanleggen van nieuwe installaties maar wij voeren ook het onderhoud uit aan reeds bestaande installaties. Wij verzorgen voor diverse vve’s & scholen stichtingen het onderhoud aan de installaties in hun gebouwen. Dit kan bijvoorbeeld het onderhoud zijn aan uw cv installatie zoals het schoonmaken van uw cv ketel, maar ook het schoonmaken van uw dakgoot indien nodig. Wij raden u aan om uw cv ketel regelmatig te laten reinigen, uw ketel wordt dan van binnen schoon gemaakt en uw ketel wordt nagelopen op eventuele defecten. U kunt bij installatiebedrijf Smit ook kiezen voor een onderhoudscontract, wij nemen dan contact met u op om een onderhoudsafspraak in te plannen.

Storing in uw cv installatie? Voordat u ons belt, adviseren wij het volgende te controleren.

 1. Zit de stekker in het stopcontact ?
 2. Staat er spanning op het stopcontact ? (Te controleren door een schemerlamp op het stopcontact van de ketel aan te sluiten en te kijken of deze brandt).
 3. Staat de gaskraan van de ketel open ? (De knop moet in de lengte richting van de kraan staan).
 4. Staat de hoofdgaskraan bij de gasmeter open ? (De knop moet in de lengte richting van de kraan staan).
 5. De waterdruk in de CV installatie hoort tussen de 1 en 1.8 bar te zijn. Is de waterdruk lager dan 1 bar, dan moet het toestel bijgevuld worden:
  • Toestel laten afkoelen tot ongeveer 30 graden
  • Vulslang op de kraan van de waterleiding aansluiten, de koppeling vast draaien en het andere einde op de vulkraan van de CV- Installatie draaien, deze koppeling niet helemaal vastdraaien
  • Open voorzichtig de kraan van de waterleiding en laat alle lucht uit de slang ontsnappen via de koppeling van de cv vulkraan.
  • Nadat de slang is gevuld met water, de koppeling van de vulkraan van de cv installatie ook goed vast draaien, vervolgens de vulkraan van de CV installatie openen en dan de waterkraan geheel openen.
  • Vul de cv installatie tot een druk van 1.8 bar af te lezen op de drukmeter van de cv Installatie of op de CV ketel zelf.
  • Is de druk bereikt, vulkraan van de cv installatie sluiten, daarna de waterkraan sluiten en de slang afkoppelen.
 6. Voor toestellen met een waakvlam: brandt de waakvlam ? Zo niet, deze aansteken (voor instructies zie het instructieboekje van de ketel)
 7. Bij de cv installaties met display; noteer de code voordat u de reset knop van uw ketel indrukt. (voor instructies zie het instructieboekje van uw ketel)
 8. Zijn er (warm)waterkranen die druppelen ? Zo ja, draai deze dicht zodat ze niet meer druppelen.
 9. Indien aanwezig; zijn de batterijen van de (klok)thermostaat vol ? Bij twijfel deze vervangen door nieuwe exemplaren.
 10. Zijn alle radiatorkranen in de woonvertrekken geopend ? Zo niet, draai alle radiatorkranen open. Dit doet u door de knoppen linksom te draaien.
 11. Staat de kamerthermostaat voldoende hoog ingesteld ? Zo niet stel deze minimaal 2 graden hoger in dan de temperatuur die in het vertrek heerst.

Storing in uw elektrische installatie? Voordat u ons belt, adviseren wij het volgende te controleren.

In uw meterkast bevindt zich hoogst waarschijnlijk een of meerdere aardlekschakelaar(s). Wij adviseren u om deze eens per maand te testen. Dit doet u door alle gegevens verwerkende apperatuur (computer, ed) uit te schakelen daarna drukt u op de test knop
deze knop vind u op de aardlekschakelaar en is voorzien van de letter T. Als de aardlekschakelaar goed werkt schakelt deze de spanning direct uit nadat u de testknop indrukt. Reset daarna de aardlekschakelaar door de hendel omhoog te drukken of
door de draaiknop op stand 1 te draaien. Zet daarna eventuele tijdklokken of wekkers weer gelijk. Nu is uw installatie weer gebruiksklaar. Om een goed overzicht te hebben van de groepen in uw meterkast kunt u hier onze groepen verklaring downloaden.
Om een goed overzicht te hebben van de groepen in uw meterkast kunt u hier onze groepen verklaring downloaden.

Storing

Indien er een storing optreed in uw elektrische installatie kunt u alle verbruikers die op de desbetreffende groep of aardlekschakelaar zijn aangesloten uitschakelen en / of de stekkers uit de wandcontactdoos (“stopcontact”) verwijderen. Vervolgens de
zekering vervangen en/of de aardschakelaar inschakelen. Als deze ingeschakeld blijven de stekkers een voor een terug plaatsen in de wandcontactdozen. Mocht de storing bij het insteken van een stekker terug keren is waarschijnlijk deze verbruiker
defect. Herhaal de cyclus nogmaals zonder deze verbruiker aan te sluiten. Sluit deze verbruiker niet meer aan op uw elektrische installatie. Verder adviseren wij u om niet zelf aan elektrische installaties te sleutelen, dit in verband met het
gevaar van een elektrische schok. Voor vragen over het aanleggen van een elektrische installatie kunt u zich altijd wenden tot Installatiebedrijf Smit . Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken met ons zodat wij
u een deskundig advies kunnen geven over de aan te leggen installatie.

Storing in uw gas installatie? Voordat u ons belt, adviseren wij het volgende te doen.

Ruikt u gas sluit dan direct de hoofdgaskraan bij uw gasmeter, Ventileer de ruimte en neem dan direct contact met ons op voor het opsporen en repareren van de lekkage, Heeft u problemen met de gaslevering bel dan het onderstaande storingsnummer
van het gasbedrijf:

Storing in uw waterinstallatie? Voordat u ons belt, adviseren wij het volgende te doen.

Heeft u water lekkage sluit dan direct de water hoofdkraan bij uw watermeter en neem daarna contact met ons op voor het opsporen en repareren van de lekkage, Heeft u problemen met de waterlevering bel dan het onderstaande storingsnummer van
het waterleidingbedrijf:


Rioolaanleg en -onderhoud

Voor problemen met uw riolering kunt u ook bij ons terecht, wij kunnen indien nodig bestaande riolering vervangen. Maar ook hebben wij uitgebreid materiaal voor het verhelpen van verstoppingen, zo beschikken wij over een rioolinspectie camera en een hogedruk rioolreiniger. Met deze hogedruk rioolreiniger kunnen wij uw rioleringsbuizen reinigen en eventueel ontstoppen. In het geval van een hardnekkige verstopping kunnen wij een zender aan de rioolreiniger koppelen zodat we de verstopping precies op kunnen sporen en op de juiste locatie kunnen zoeken naar de verstopping.


Duurzaamheid

Installatiebedrijf Smit houdt zich ook bezig met allerlei duurzame oplossingen, zo leveren en installeren wij warmtepompen in verschillende soorten en maten. Op ons bedrijf maken wij ook gebruik van verschillende duurzame oplossingen. Op onze bedrijfshalen zijn 144 Zonnepanelen geïnstalleerd, deze zonnepanelen zorgen ervoor dat wij zo goed als zelfvoorzienend zijn in elektrisch gebruik. Op ons bedrijf hebben wij ook twee warmtepompen geïnstalleerd een lucht-water warmtepomp en een water-water warmtepomp. Beide principes kunt u bij ons in werking zien en zelf ondervinden wat het principe warmtepomp nu precies inhoudt.


Sanitair

Installatiebedrijf Smit kan uw ook voorzien in uw sanitair, wij leveren en monteren uw sanitair en alles wat hieraan vooraf gaat. Denkt u bijvoorbeeld aan het verbouwen van uw badkamer dan denken wij graag met uw mee, we leggen vooraf alle leidingen en maken alles op maat voor het sanitair. Vervolgens plaatsen we al het sanitair en werken we alles af. We kunnen u hierbij ook voorzien in een tijdelijke douchecabine zodat u gewoon thuis kunt blijven douchen.


Dak- en Zinkwerk

Installatiebedrijf Smit heeft ook de mogelijkheden om reparaties uit te voeren aan uw dak- en zinkwerk. Dit houdt in het vervangen van bijvoorbeeld platte daken of het vervangen van zinken goten of regenpijpen. Voor deze reparaties beschikken wij over een hoogwerker en een rolsteiger waardoor we over het algemeen snel en effectief te werk kunnen gaan.